Bitcoin ‚realiserade mössa‘ träffar nytt högt liknar krasch $ 3K före mars

Det realiserade taket på Bitcoin träffade en höjdpunkt hela tiden precis som i februari 2020 då BTC-priset markerade en lokal topp

Den ”realiserade cap” av Bitcoin Lifestyle, observerade en statistik från den kedja marknadsanalys plattform Glassnode har träffat en ny all time high på Juni 19. Det kan tyda på en total ökning av nya investerare i kryptovaluta marknaden de senaste månader.

Glassnode sa :

”Bitcoin’s Realised Cap har träffat en ny hela tiden. På 106,63 miljarder dollar har det nu passerat det tidigare rekordet som sattes strax innan Black Thursday-kraschen för tre månader sedan. ”

Förra gången Bitcoin realiserade cap – för att inte förväxla med marknadsvärde eller marknadsöverskridande – rekordhög var i februari 2020. Kort efter det, inom en tvåmånadersperiod, korrigerades priset på Bitcoin till så lågt som $ 3 600 på BitMEX .

Dags att vara rädd eller hausseartad?

Det realiserade taket på Bitcoin avser den totala mängden Bitcoin på marknaden beräknat med priset på BTC när medlen faktiskt senast flyttades. Till exempel, om en plånbok innehåller 1 BTC som senast flyttades i juni 2019, beräknar den 1 BTC till $ 14 000, priset för BTC vid den tiden.

Glassnode-teamet förklarar:

”Realised Cap värderar olika delar av leveranserna till olika priser (istället för att använda det aktuella dagliga slutet). Specifikt beräknas det genom att värdera varje UTXO med priset när det senast flyttades. ”

Statistiken som når en ny höjd kan förstås på två sätt: många nya investerare kommer in på kryptomarknaden, varför den kan markera en lokal topp eller det kan helt enkelt vara en mycket hausseartad trend på medellång sikt.

I februari 2020 steg priset på Bitcoin så högt som $ 10,550 . Bitcoin-futuresmarknaden, särskilt Bitcoin, såg daglig handelsvolym och ökning av öppen ränta då handelsaktiviteten snabbt ökade. BitMEX såg sitt öppna intresse – det totala beloppet för långa och korta kontrakt – klättra över 1 miljard dollar.

Bitcoin’s realiserade mössa var rekordhög i februari 2020, kanske eftersom många investerare köpt BTC i regionen 9 000 till 10 000 dollar och överförde dem från börser till plånböcker. Under de kommande två månaderna såg BTC ett av sina brantaste fall i historien, främst på grund av hög osäkerhet efter en global nedgång i aktiemarknaden.

Men statistiken kan också utvärderas som en optimistisk trend som kan indikera gradvis ackumulering. Bitcoinhandlare Luke Martin sa :

”Mängden USD som köpare investerade i BTC gjorde bara ett nytt hela tiden. Realiserat marknadsvärde mäter värdet på alla mynt till det pris de senast handlade. Priset är inte där ännu, men övertygelse är det. ”

Bitcoin är en viktig punkt, många statistik visar

Medan det realiserade taket på Bitcoin är på en ny höjd, den största uppåtgående Bitcoin- brytningssvårighetsjusteringen på mer än två år inträffade i juni, antalet långvariga BTC-innehavare träffade en fyra-årig höjd och optionens marknadsvolym steg till nivåer som tidigare varit osynliga.

Rekordsiffrorna över olika statistik och indikatorer tyder på att Bitcoin befinner sig i en central punkt och att de närmaste veckorna troligen kommer att vara avgörande för BTC: s prisutveckling på medellång sikt.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress
Theme: Esquire by Matthew Buchanan.