Bitcoin-saldot på kryptobörser träffar 2019-lägen

Ja, mängden Bitcoin som finns tillgänglig på kryptobörser träffar 2019 låg när institutionell efterfrågan ökar.

Gillade du innehållet? Dela det
Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i nytt fönster) Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i nytt fönster) Klicka för att dela på LinkedIn (Öppnas i nytt fönster) Klicka för att dela på WhatsApp (Se öppnas i nytt fönster) Klicka för att dela Bitcoin Profit på Telegram (öppnas i nytt fönster) Klicka för att dela på Skype (öppnas i nytt fönster)
enbild
Enligt data från Glassnode har mängden Bitcoin Profit som deponerats i de viktigaste kryptobörserna nått ett minimum som vi inte har sett sedan maj 2019. Vad betyder det?

Finns det mindre allmänt intresse för Bitcoin? Enligt Google Trends if
Bullish Bitcoin?
Detta mått har använts flera gånger av experter för att bedöma vart Bitcoin kan gå. Vanligtvis uppfattar kryptomarknaden den lägre balansen mellan Bitcoin som deponeras i kryptobörser som ett tecken på att nya investerare går långsiktigt.

Anledningen är att en lägre Bitcoin-balans i kryptobörser kan förklaras med existensen av en långsiktig innehavsstrategi; där investerare bär sina innehav till kalla plånböcker.

Dessutom betyder det också att det finns en mindre del av Bitcoin-innehavare som snabbt kan sälja sina Bitcoins på kryptobörser.

 

Balans i Bitcoin tillgänglig på alla kryptobörser. Källa: Glassnode.

 

Kommer gruvarbetare få Bitcoin att ta fart till månen?
Ett fall sedan mars
Enligt uppgifter registrerade av Glassnode har balansen mellan Bitcoin i kryptobörser sjunkit sedan den 18 mars, ett ögonblick som sammanfaller med det plötsliga prisfallet på kryptomarknaden.

Och intressant, Arcane Researchs veckovisaende rapport visade att nedgången i Bitcoin-saldon på kryptobörser kan förklaras av ökningen av DeFi.

Rapporten förklarar att, som vi har rapporterat i CryptoTrend, har en betydande mängd Bitcoin tokeniserats i Ethereum. Enligt Dune Analytics finns det faktiskt över 120 000 BTC värda cirka 1,1 miljarder dollar i DeFi.

Det kan emellertid också finnas andra förklaringar som att sedan mars har kryptomarknaden sett en betydande tillströmning av institutionella investerare som föredrar att hålla sin krypto borta från kryptobörser.

Under tiden … bara 2,5 miljoner Bitcoin kvar att mina
Okej, så vi har en minskning av tillgängliga Bitcoin-saldon på kryptobörser medan endast 2,5 miljoner BTC återstår att bryta. Vet du vad som kommer att hända om efterfrågan ökar på kryptobörser?

Just denna lördag fick en Tweet från ChartsBTC kryptosamhället att inse att mängden Bitcoin i omlopp passerade 18,5 miljoner; med mindre än 2,5 miljoner som kommer att brytas under de närmaste fyra åren.

Därför är vi vid en punkt där vi når ett minimum av tillgängliga Bitcoin-saldon samtidigt som den institutionella efterfrågan har ökat och utbudet minskar med dagarnas gång.

Förväntar Bitcoin sig en hausseartad våg snart? Vi vill veta din åsikt!

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress
Theme: Esquire by Matthew Buchanan.