De meeste kwaadaardige chroomverlengingen komen van dezelfde oorsprong, stelt het rapport voor…

De meeste Malicious Chrome-extensies worden beheerd door een enkele domeinregistrar en zijn gedownload door miljoenen nietsvermoedende gebruikers.

Kwaadaardige Chrome-extensies hebben de Chrome Web Store al een tijdje geplaagd. Deze extensies hebben het meeste effect op cryptohandelaren, omdat de extensies meestal legitieme crypto-portemonnees nabootsen. Bovendien hebben crypto-handelaren meestal de gegevens voor hun crypto-portemonnee opgeslagen op het apparaat dat gestolen kan worden door kwaadaardige software.

GalComm

Volgens een recent rapport van cybersecurity-firma Awake Security is een enkele internetdomeinregistrar, CommuniGal Communication Ltd (GalComm), verantwoordelijk voor de meeste kwaadaardige chromen extensies. Uit het rapport bleek dat 26.079 domeinen via Bitcoin Evolution waren geregistreerd. Daarvan bleken 15.160 domeinen kwaadaardig of verdacht te zijn. Deze domeinen bevatten een veelheid aan malware en browserbewakingstools.

De domeinen krijgen privacybedreigende rechten, zoals toegang tot het klembord, de in cookies opgeslagen geloofsbrieven en het maken van schermafbeeldingen. Het bedrijf meldt dat deze extensies minstens 32,9 miljoen keer zijn gedownload. Dit aantal is alleen van toepassing op de extensies die in mei 2020 nog beschikbaar waren in de Chrome Web Store.

Kwaadaardige Chrome-extensies

Veel chromen extensies imiteren crypto portemonnees zoals Ledger om nietsvermoedende crypto handelaren op te lichten. De extensies werken als portemonnees en vragen om de referenties van de gebruikers. De aanvallers gebruiken deze informatie vervolgens om geld uit de portemonnee van de gebruiker te verplaatsen naar een adres dat door de aanvallers wordt gecontroleerd.

De gastheer van Protocol Podcast, Eric Savics werd het slachtoffer van zo’n oplichterij tijdens het downloaden van een portemonnee-extensie. De hackers stalen de 12 Bitcoins van Savics, een bedrag dat hij al meer dan zeven jaar had verzameld om zijn eerste appartement te kopen.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress
Theme: Esquire by Matthew Buchanan.