Scaramucci säger att Bitcoin förändrar världen som Copernicus gjorde på 1500-talet

Grundaren av SkyBridge Capital sade att Copernicus var den förste som lade fram teorin om att jorden kretsar kring solen. Scaramucci jämför detta med hur Bitcoin revolutionerar begreppet pengar.

Anthony Scaramucci var med i CNBC:s Squawk Box för att prata om Bitcoin. Han sa att världen håller på att förändras när det gäller pengar. För att illustrera betydelsen av detta jämförde han Bitcoin Billionaire övertagande av finanserna med publiceringen av Copernicus heliocentriska teori.

„Det var 1500 någonting när Kopernikus sa att vi kanske kretsar runt solen. Saker och ting förändras. Vi måste se rationellt på det, vi måste acceptera att om pengar är en teknik som gör det möjligt för oss att överföra varor och tjänster till varandra på ett effektivt sätt, så skulle tekniken omkring oss sannolikt förbättra pengarna.“

Resultatet av detta, antyder Scaramucci, är att det gamla gardet faller ifrån. I det här fallet guld. Sedan augusti förra året har den glänsande metallen fastnat i en nedåtgående kanal. Och det som en gång i tiden var det bästa skyddet spelar nu andra fiolen till Bitcoin.

Bitcoin-bocken

Scaramucci redogör för Bitcoin-juridiken genom att säga att han tror att den främsta kryptovalutan kan röra sig mycket högre på lång sikt. Dessutom ser han, med institutioner som kommer i massor, en mognadspunkt där volatiliteten så småningom kommer att jämnas ut.

Som stöd för detta påstående ger Scaramucci exemplet Amazon. Under de tolv åren från Amazons börsintroduktion i maj 1997 till maj 2009 fick investerarna ta del av vinster på över 3 600 procent. Att köpa Amazon efter denna period och behålla aktien fram till i dag skulle ha gett 640 procent i avkastning.

Även om avkastningen var betydligt mindre efter 2009 var kursutvecklingen också mindre volatil.

„Amazon handlar nu, 20 år senare, med större stabilitet. Det fick en mycket stor knäppning på grund av pandemin, men det är bara att ta en titt på dess långsiktiga diagram, och jag tror att det kommer att hända med bitcoin.

När den väl är fullt utvecklad kommer du att titta på den situationen och säga: ‚Okej, det är mycket mindre spekulativt‘.“

Penningskrivare kommer att få se inflation i tillgångspriserna

Med tanke på den vansinniga penningtryckningen på senare tid säger Scaramucci att allt är anpassat för att Bitcoin ska gå uppåt under året.

„Du har en 40-procentig ökning av dollarvolymen, det kommer att visa sig i tillgångspriserna…“

Han varnade dock för att denna situation skulle öka skillnaderna mellan de som har och de som inte har. De med lämpliga tillgångar kommer att stiga till toppen, medan de utan tillgångar kommer att sjunka. Han tillägger att han personligen anser att Bitcoin är den tillgång som bör behållas i denna situation, främst på grund av dess knapphet.

Där ligger „Copernicus-ögonblicket“. Även om guld anses vara relativt sällsynt finns det fortfarande inget sätt att fastställa dess utbud. För första gången i historien representerar Bitcoin en tillgång som är allmänt accepterad som värdefull, men med ett verifierbart fast utbud.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress
Theme: Esquire by Matthew Buchanan.